KOKOSKI
Składniki :
Ciasto :
Polewa :
Ponadto :
|
Ciasto :
1. Blachę
nasmaruj margaryną i oprósz lekko mąką. Nagrzej piekarnik do 180 st.
2. Rozpuść miód
z masłem i cukrem w garnku. Dodaj pół porcji mleka, wymieszaj i odstaw do
ostygnięcia.
3. Do drugiej
połowy mleka dodaj jaja i roztrzep je z mlekiem.
4. Do ostudzonej
masy dodaj mleko z jajami, mąkę i proszek. Wymieszaj wszystko ze sobą i wlej
do przygotowanej uprzednio blachy. Piecz przez ok. 50 minut.
5. Ciasto
wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
6. Chłodne
ciasto pokrój na kwadraty (wielkość dowolna).
Polewa :
7. Na głęboki talerz
wysyp wiórki kokosowe.
8. Rozpuść ze
sobą wszystkie składniki, uważając, aby powstała czekolada się nie
przypaliła.
9. Gotowe,
pokrojone w kostki ciasto maczaj w polewie, a następnie obtocz je we wiórkach.
10. Obtoczone
kokoski poukładaj na obsypanej wiórkami tacce.
Smacznego :) |
zdradź sekret jak udaje Ci się podzielić wpis na dwie szpalty, tak że po lewej masz składniki, a po prawej sposob przygotowania... mnie to jakoś rozjeżdża w panelu bloggera :)
OdpowiedzUsuńA kokoski bardzo lubię, fajnie znaleźć na nie przepis, wiec zapisuje :)
Dziękuję za komentarz :)
UsuńTo bardzo proste :) Ja robię ten "przedział" w programie Microsoft Word, gdzie zapisuję przepis itd, a potem tylko przekopiowuje go tam, gdzie się pisze posta w bloggerze. Jeśli się nie uda w programie, pozwalam skopiować tekst (jako szablon) ode mnie i później można go zmieniać na wszelakie sposoby, wedle zachcianek :)
Mam nadzieję, że pomogłem i polecam się na przyszłość. Pozdrawiam :)
pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńIdentyczne robi moja mama :) Ale się rozmarzyłam :)
OdpowiedzUsuń