7 czerwca 2014

Kruche ciasteczka orzechowe



KRUCHE
CIASTECZKA
ORZECHOWE

Składniki :

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g margaryny
  • 3 żółtka
  • 50 g zmielonych orzechów włoskich
  • 50 g cukru pudru
1.   Z podanych składników zagnieć ciasto : wysiekaj przesianą mąkę z margaryną. Dodaj żółtka, orzechy i cukier puder.
2.   Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i wsadź do lodówki na kilkanaście godzin (najlepiej na noc).
3.   Schłodzone ciasto rozwałkuj i powykrawaj szklanką lub foremką ciastka. Gotowe wyłóż na posmarowaną masłem blaszkę.
4.   Piekarnik nagrzej do 170 st. Piecz ciasteczka do momentu, aż się lekko zarumienią i będą łatwo odchodzić od blaszki (ok. 15 min.).

Smacznego !

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...