28 lipca 2014

Ciasto bananowe z rodzynkami



ciasto BANANOWE
z
RODZYNKAMI
Keksówka 9 x 33cm :

  • 1½ szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 4 dojrzałe banany
  • ¾ szklanki cukru
  • 50 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • garść rodzynek
1.   Wymieszaj ze sobą przesianą mąkę i sodę.
2.   W misce rozdrobnij widelcem banany na drobną papkę. Wymieszaj je z cukrem.
3.   Do bananów dodaj mąkę, masło, jajko oraz rodzynki. Wymieszaj dokładnie całość.
4.   Do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką keksówki wlej ciasto. Piecz w 180 st. przez ok. 70-80 minut. Ciasto ma być ciemnobrązowe, dobrze wypieczone. Gotowe wystudź.

Smacznego :)

Przepis pochodzi ze strony malacukierenka.pl

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...